Alltså det här med Mello!  Jag har alltid sett det varje år fram till i år! Vi har  inte sett ett enda bidrag eller progam avsnitt. Vi vet att Tusse vann, men inte hur låten är. Egentligen lite skratt retande då jag varit så noga med mys och mello och att hela familjen ska vara samlad. Men i år är det liksom att det kan kvitta. Luften har tagits ur en och inget känns som ddet spelar roll när det gäller sånt.  

Den här pandemin har tagit bort lusten för mycket. Att gå hemma och så nära på varandra kan ju var på frestande men även som en bal på slottet. Alldeles  alldeles ..... underbart! 

Jag älskar min familj men ibland så önskar man att man kunde ta en vecka eller två  i Spanien. För då mår vår familj bra. Vi älskar kultur och matkultur. Vi går på museeum, slott och marknader. Barnen fullkomligt strålar då. Lyckliga barn ger lyckliga föräldrar. Är det inte så? 

Så nu ska jag kolla resor till 2022. Vi funderar på  Kroatien eller Turkiet om allt går som vi vill! Vi har tidigare varit i Spanien Alcudia och i Polen Warszawa ett antal gånger. På något vis har vi fastnat för Warszawa. Barnen älskar det och tycker det känns som deras andra hem. Fast vi inte har någon anknytning dit. Men nu har vi bestämt vi ska utöka och åka någon annanstans nästa sommar. Så tar vi Warszawa antingen på påsklovet 2022 eller till hösten 2022. Det finns massor med härliga ställen i Warszawa även om man har barn. Warszawa zoo, Copernucus sciente center med planetarium. Där är underbart för hela familjen. 

 

 

 

 

Massor av kul där men räkna med en heldag i denna stor djurpark. Som är otroligt stor. Den ligger lite i utkanten av Warszawa men med en Taxi är det lätt att ta sig dit. 

 

 Sonen utanför copernicus sciente center.

 

 

Sonen jagar lysande lampor på tid!

 Dottern är fullt koncentrerad här. 


Här finns alltså otroligt mycket att göra. Även här borde ni räkna en halv till en hel dag. Går ni på planetariumet så räkna en hel dag.


Sen finns det en massa mindre guld gruvor här och där. Som den finaste gatan butiksmässigt , Nowy ´swiat. Slottet, gamla stan och Frederic Chopin museum. Eller varför inte Palace of culture and sciense. Även en massa loppisar och andra roligheter.  

 

Nowy Swiat 

  

Gamla stan


 Fredic Chopin museum 

 

Loppis Bazar Na Kole

 

 Kulturhuset Palace of culture and sciense. Detta är hur cool som helt. På kvällen och natten lyser hela byggnaden upp i lila färg.


Mitt inne i Warszawa centrum finns det en bondemarknad Hala Mirowska. Mycket frukt och grön, kött och ägg i massor. Men det finns även lite kläder osv. 

 

 


Men om ni ska åka till Warszawa någon gång måste jag definitivt rekommendera att ta sig till marknaden Targowiska Bakalarska. Jisses över 700 marknadsstånmed massor av skor, kläder ,- ja det mesta finns där. Även restauranger och nagelsalonger! 

Utvändigt har dom numera byggt så det finns butiker där. Men om man går emellan kommer man in på själva marknaden.  

 

 

 

 

Bilderna ger inte rättvisa för allt där finns. Men tänk på att pruta som i många andra länder. Förvisso är  det deras Zloty är den dom fortfarande vill ha trots att dom även tar Euro. Mest  lönt är det fortfarande med zlotyn som i dagsläget ligger på  45 zloty för en hundring. Några exempel på priser;

Mat på restaurang. 3 rätters i genomsnitt för 126 sek per person. 

Vatten på flaska 3,80 sek

Vill man åka taxi är framkörningsavgiften 14,30 sek och det kostar 5,70 sek per km. Vi åker alltid taxi vart vi än ska om det inte är gång avstånd. Vi kommer nog alltid att återvända till Warszawa minst 1 gång om året. 

Är u ute efter mer typ köpcentrum får du kolla noga på prilapparna för där står det flera olika. Eur, zloty och några till. Priserna inne i köpcentrum är något lägre än i Sverige. Men super mysiga att gå på. 

Typ; Zloty Tarasy  eller kanske Galeria Mokato´w. 

Dom har vi själva med varit på och tycker det är mysiga ställen.

 

Zloty Tarasy  

 

 Galeria Mokatów

Oj haha denna bloggen blev visst lite mer som en res blogg. Men jag hoppas att ni ändå har tyckt det var kul att ta n rundtur i Warszawa med mig.  Tvekade ni tidigare att åka med barn så gör inte det. Åk vet jag! Planera lite i förväg hemma det brukar jag göra. Googla runt och hitta alla guld gruvorna. Vi har själv massor kvar som vi inte varit på ännu men ser fram emot att explore liksom. 

Puss och kram på er alla! 

Ps; kommentera gärna vad ni tycker om min bloggning om det är något speciellt ni vill jag bloggar om.